Pages

Search:

Mar 31, 2016

H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE


H&M 2016. aasta kollektsiooni Conscious Exclusive” iseloomustab sundimatu segu ajaloolisest tunnetusest ja kaasajast. Jätkusuutlikest materjalidest modernne kollektsioon lansseeritakse samal ajal Musée des Arts Décoratifs’is avatava näitusega “Fashion Forward – 300 years of Fashion”, millele H&Mi maaliline ja maitsekalt elegantne kollektsioon austust avaldab.

H&Mi disainimeeskond sukeldus muuseumi moearhiivi, et noppida välja viimase kolme sajandi kõrgmoe võtmeesemed. Tulemuseks on kaasaegne ja kunstipärane kollektsioon, mis on hingestatud, progressiivne, jätkusuutlik ning tõeliselt ainulaadne. Kollektsioon  jõuab müügile veebikauplusesse ja ligikaudu 180 poodi üle kogu maailma alates 7. aprillist.

Rõivaste voogav ja lihtne siluett väljendub kaunilt langevates kleitides, kunstipärastes kaftanites ja skulptuuraalsetes seelikutes. Üllatuselemendi lisavad printmustrid, mis muudavad kleidid justkui elutruudeks maalideks või skulptuurideks. Sügava dekolteega ballikleidile on trükitud marmorile sarnanev drapeeritud muster ning voogavat kleiti katab detail Botticelli “Kolmest graatsiast”. Lühikestest kleitidest ja maalripluusidest õhkub kõigutamatut maitsekust, mis tekitab särtsaka ja eklektilise silla oleviku ning mineviku vahel.

Materjalidest on kasutatud orgaanilist siidi, kanepikangast, linast riiet ja Tenceli® kiududest segukangaid, kuid ka uusi ja uuenduslikke materjale nagu ümbertöödeldud klaasist helmed, dekoratiivsed kivikesed ning Denimite. Viimase puhul on tegemist taaskasutatud teksakangast valmistatud materjaliga, mille võttis moeettevõtetest esimesena kasutusele just H&M.  


 FOLLOW ME ON BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM