Pages

Search:

Sep 7, 2015

CHIT-CHAT

Huuh, teate, kõhus keerab ja närv kõditab. Olen kümme või enam aastat edasi lükanud oma kalli tarkusehamba eemaldamist ja täna saan temaga veel veeta viimaseid tunde. Sucker selline. Mul on hea meel, et sellega ühele poole saab, kuigi tarkusehambaid jääb mul suhu veel, mida eemaldada, jess. Koju jõudes poen Joffe kaissu ja olen seal seni kuni valu lännu. Olen igasuguseid õudukaid kuulnud, kuidas alumise tarkusehamba eemaldamisel tekib paistes topeltlõug jne. Lisaks olen reedest saadik maadelnud nohuga ja loodan siiralt, et ei pea täna nina kinni kliinikus istuma. Kas teil on tarkusehammas eemaldatud? I want to hear all about it!

Lindex sweater

Follow me on Bloglovin / Facebook / Instagram

16 comments :

 1. Ma lähen täna ka just konsultatsiooni. Üks alumine veel eemaldamata, aga surub hambaid puseriti :/
  Tarkusehamba eemaldamine on nii individuaalne kogemus kõigile. Ei taha sind hirmutada, aga minu jaooks isiklikult oli see üks ebameeldivamaid asju üldse. Just see kirurgiline osa. Edasi oli ainult paistetus ja valu õigupoolest väga polnudki :)
  Igatahes hoian pöidlaid, et sul kõik hästi läheks ja anna oma kogemusest ka teada!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tahaks juba minna ja sellest lahti saada, mitte õhtuni oodata. See ootamine ongi kõige hullem :D

   Delete
 2. Mul on kõik 4 opereeritud, mitte tõmmatud. Muidugi pole see absoluutselt meeldiv kogemus, aga inimesed on NII erinevad ja nende hambad ja toibumine. 3tk eemaldati kui nad olid veel igemes ja täitsa beebid - nendest taastumine oli kõige jubedam ja olin nädal aega pikali. Neljas eemaldati ca aasta tagasi ning läks väga kergelt ning paari päeva andis tunda vaid.


  Soovin edu ja külma närvi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mul ka üsna igeme sees peidus, veidi piilub. Mul on juba huvi nii suur, et kuidas mul see kõik tunda annab :D

   Delete
 3. mulle ütles hambaarst viimati, et mul kasvavad tarkushambad lõualuu suhtes täiesti risti ja läheb opereerimiseks. oeh. ei oota seda... p.s. see on niiiii ilus kampsik!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mul arst isegi kahtles, et kas tema tahab seda teda, väga innustav :D
   Kamsuni hooaeg on alanud :)

   Delete
 4. Mul eemaldatud kõik neli :) Eelmise suve jooksul. Tunnen Sulle kaasa!
  Mul esimesel korral ülemised 2 tõmmati naksti korraga ära. Saadeti koju taastuma.
  Teisel korral läks parem alt vist.. või oli vasak, ei mäleta enam. Öeldi algul, et ilmselt läheb kergelt, aga lõpuks raius ja higistas, jõudu jäi väheks. Seega siiski lõikas välja ja pidi õmblema pärast haava kinni. Pärast tuli muidugi põletik, aga väga paiste ei läinud. Sain antibiootikumikuuri peale ja lisaks ka tugevad valuvaigistid, sest ei saanud valu tõttu magada. Teise poolega pm sama, aga põletik kestis kauem ja oli päris kreisi, sest haav oli suurem. AGA paranes ära ja nüüd üleüldine tervis ka poole parem. Enne olin ikka koguaeg haige (mandlid jne). Ju siis halvasti kasvavad hambad ikka on kurjast ja tuleb kiiremas korras eemaldada :)

  Valuvaigisti süste sain mõlemal korral 5-7. Ühe korra sain keelenärvi pihta ja mul oli keel tugevalt tuim mingi kuu aega ja siiamaani keeleotsaga väga hästi maitset ei tunne.

  Hambaarst ise oli väga professionaalne ja kannatlik. Minust pisem naisterahvas. Ma ei ole kindel, kas ma kõige tublim klient olin, paras hädapätakas. Nii kardan hambaarste!! :P

  Jõudu Sulle ja hambaarstile :)

  ReplyDelete
 5. Ma ei tahtnud Sind hirmutada, üldsegi mitte. Kõik inimesed nii erinevad ja mul olid tarkusehambad olnud suus juba 7 aastat ja alumised väga pika (tugeva) juurega. Seega soovitan esimesel võimalusel välja tõmmata :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha! Ma ausõna ei ole mingi maso (veidi ikka kardan ka), aga teiste kogemusi nii põnev lugeda! :D

   Delete
 6. Peamine on ikka mitte karta. Tarkusehamba välja tõmbamine pole alati nii hull. Küsi arsti käest, kust saaks osta tugevat suuvedelikku nimega Corsodyl. Mina olen seda kolmel korral pärast tarskusehamba välja tõmbamist kasutanud ja nii pole see koht halvaks läinud. September on hea kuu hamba välja tõmbamiseks, räägitakse, et augustis (mis on mädakuu - kõlab jubedalt) lähevad enamik operatsioone halvaks... Võimaluse korral peaksid iga kord pärast söömist Corsodyliga suud loputama.

  ReplyDelete
 7. Oh no.. Tuletasid mulle meelde, et mind ootab ka see ees. Tegelikult oli see juba 3 aastat tagasi, kui mulle öeldi, et mul tuleb 2 tarkusehammast välja kookida aga korraga nad seda ei tee, seega võtsid esialgu ainult ühe. Kuna see kogemus ei olnud teps mitte meeldiv, olin paistes ja valutasin ligi nädal aega ja mind ootas just ees Ameerikasse minek, siis jätsin teise tõmbamata, et oma viimaseid nädalaid Eestis korralikult nautida saaks. Nüüd olen 2 aastat tagasi kodus aga ikka pole leidnud julgust seda uuesti tegema minna. Täielik äpu. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mul suvel hakkas hammas esimest korda haiget tegema nii, et pidin 4 valuvaigistit päevas võtma, et elada saaks. Sealt see julgus tuli ka. 1,5h pärast istun juba arstitoolis, jubeeee :D

   Delete
 8. Mina kasutasin tasuta hambaravi võimalusi veel 19-aastasena, sest mul olid ka tarkusehambad teistega võrreldes risti ja oleksid hambumuse täitsa paigast ära lükanud. Vist oli nii, et ülemised võeti korraga ja siis kumbki alumine eraldi.. Igatahes, asi on ilmselt minus, aga minestasin igal korral pärast operatsiooni (kõik lõigati, mitte ei tõmmatud) ära. Ilmselt keha lihtsalt sai tuimestusest toibudes suure šoki. Aga mingeid jubedaid taastumislugusid mul rääkida pole, minu meelest läks kõik täitsa ilusti ja kenasti paari päevaga korda.
  Omamoodi äge tunne on muidugi veel tuimestuse all olevatele huultele huulepulka peale panna (Y)
  -P.
  BOWTIE DIARY

  ReplyDelete
 9. Mul tõmmati eelmine kuu alumine tarkusehammas välja. See suslik tegi kõik hambad nii külmatundlikuks ja ma ei suutnud seda enam kannatada. Kartsin väga just järgmiseid päevi, kui hammas väljatõmmatud. Tegelikult läks kõik väga hästi. Arst tegi head tööd - ei olnud valus ja mitte midagi ei valutanud pärast väljatõmbamist. Ainuke asi, mille üle nurisesin, oli tuimestuse koht, mis andis veidike tunda.
  Sain kaasa üliägeda valuvaigisti, mis võtaks igasuguse valu ära. Võtsin selle ka sisse, kuigi tegelikult polnud selleks vajadust. Reageerisin lihtsalt üle :) Hambaarst soovitas iga päev kaks korda päevas suuloputusvedelikuga õrnalt suud loputada.
  Tegelikkuses pole see tarkusehamba väljatõmbamine mitte midagi hullu. Kui hambaarst oskab oma tööd, ei peaks üldse muretsema :)

  ReplyDelete
 10. Mul on tõmmatud kõik 4 tarkusehammast välja. See on täiesti individuaalne. Mul käis väljatõmbamine kiirelt ja valutult. Kui tuimestus üle läks, siis oli veidi valus, aga valuvaigisti aitas. 1-2 päeva oli ebameeldiv, kuna mul lõigasti välja ja õmmeldi kinni ning õmblused segasid natuke. Aga kartsin ka enne rohkem, kui oleks pidanud ;)

  ReplyDelete