Pages

Search:

Feb 11, 2018

KUHU MINNA TARTUS?



Jaanuari viimasel nädalal toimus Eesti Rahva Muuseumis moeshow ''ENNE'', mis tutvustas noorte disainerite nägemust etnograafilisest pärimusest tänapäeva moes. Juba mitmed päevad enne püüdsin oma plaane mängida nii, et jõuaksin igale poole, kaasaarvatud Tartusse. Just siis, kui olin juba vaikselt leppimas, et moeetendus nägemata jääb, ajasin tüdrukud kokku ja ütlesin, et nüüd on minek! Ma ei olnud ka Tartus iidamast-aadamast käinud ja tundsin kohe tungi ja vajadust tüdrukute seltskonna ja väikese väljasõidu järele. Uskumatu, kuidas see aju ikka teises linnas töötab!

Varahommik algas ikka paari erroriga, kuid bussi väljumise ajaks olid kolm musketäri jõudnud Tallinna bussijaama ja sõit võis alata. Tagantjärele tundus bussisõit kui mõned minutid, sest nagu ikka, tüdrukute jututeemad lõppu ei näe. Plaanisime nii, et päeva saaksime Tartu peal veeta. Triinu soovitusel käisime söömas Aparaaditehases asuvas restos Tikster Tihane ja nüüd saan aru, miks Triinul iga kord Tartut külastades on raske kuhugi mujale sööma minna, sest seal pakutav burger rebitud pardiliha ja bataadifriikartulitega on lihtsalt parim asi. Kui kõhud täis söödud, jalutasime vanalinna. Nutuse ja halli ilma tõttu valisime linnatuuri asemel kohvitamise, sest kohvi ei vea kunagi alt, kui just kehva kohvi ei pakuta... Õnneks Krempli kohvi alt ei vedanud.

Moeshow andis päevale ja õhtule korraliku lõpu. Nüüd, paar nädalat hiljem, meenub ikka kõditav adrenaliin, mis etenduse ajal rahu ei andnud. Sirli Pohlaku ja Kertu Kivistiku etnograafilisest pärimusest inspireeritud modernsed kollektsioonid olid lihtsalt VAUU. Kokku said minevik ja tulevik, vana ja uus. Kollektsioonid, lava, muusika, modellid - kõik oli viimase peal! Show galeriid näeb siit. Oleksin juba unustanud, enne moeshow algust vaatasime MoeKunstiKino filmi ''Yves Saint Laurenti visandid'' (Drawings of Yves Saint Laurent), mida kindlasti soovitan võimalusel vaadata ja mis andis õhtuks just selle õige emotsiooni. 

Tartu tekitas minus suurt rahutust, sest sain aru, kui vähe ma seda linna tunnen. Tahaks uuesti ja uuesti tagasi minna ja kindlasti seda ka teeme! Seega, kuhu minna Tartus? Mis on teie lemmikud restod, kohvikud, poed, niisama chillimise kohad jne? I wanna knooow!


FOLLOW ME ON BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM