Pages

Search:

Oct 20, 2016

KULDNÕEL & HÕBENÕEL // TALLINN FASHION WEEK 2016

Halleluuja! Eile sai avalöögi kaua oodatud Tallinn Fashion Week! Kultuurikatla on 19-22. oktoober üle võtnud Tallinn Fashion Weeki 10 aastapäeva juubelisära. Lisaks moedisainerite värskemale loomingule saab Katelde saalis tutvuda noorte moekunstnike näitusega ''Minimalism'', mis jääb avatuks kogu moenädala vältel ning mille külastamine on kõigile tasuta. Lisaks avas Tallinn Fashion Weeki raames Disaini- ja Arhitektuurigaleriis uksed Aldo Järvsoo isikunäitus "Paradiis", mida saab külastada kuni 5. novembrini.
Eilse õhtu lõpetas suurejooneline Kuldnõela gala. Loomingulist järjepidevust, ilu ja kvaliteeti hindav auhind Kuldnõel anti Lilli Jahilole, aasta säravaima panuse eest meie moeellu pälvis Hõbenõela Roberta Einer. 
Eesti moedisaini auhind Kuldnõel antakse silmapaistvale moedisainerile või kaubamärgile loomingulise järjepidevuse eest vähemalt viie viimase aasta vaates, pidades silmas kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, müügiedu ja ekspordivõimekust. Hõbenõel antakse välja viimase aasta säravaima panuse eest meie moeellu - see on auhind julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, originaalse idee ja energilise teostuse eest. Käesoleva aasta Kuldnõela nominendid olid Lilli Jahilo, Kristel Kuslapuu ja Thea Pilvet-Martinson kaubamärgiga Althea, Hõbenõela nominendid olid Kätlin Kikkas kaubamärgiga KÄT, Margit Peura kaubamärgiga Whitetail ning Roberta Einer.